Gezond

4 keukenapparaten die je helpen met gezonder leven

Als je van plan bent om gezonder te leven, kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Bepaalde keukenapparaten kunnen dan uitkomst bieden. We zetten 4 keukenapparaten op een rij die je kunnen helpen met een gezonde leefstijl. Bij Slank-Klup.nl vertellen we hoe een slowjuicer, Airfryer, digitale keukenweegschaal en slowcooker je kunnen helpen gezonder leven!

Slowjuicer of blender

Smoothies of zelfgemaakte sapjes zijn een uitstekende manier om voldoende fruit en groente binnen te krijgen. Met een blender en/of slowjuicer is het bovendien binnen een handomdraai gebeurd. Als je ’s ochtends begint met een smoothie of sapje, heb je een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit alvast binnen. Je hoeft er niet uren in de keuken voor te staan en veel smoothies en sapjes zijn bovendien ook nog smakelijk.

Zorg wel dat je genoeg groente in je smoothie of sapje stopt. Met alleen fruit is het namelijk een stuk minder gezond, omdat je dan veel suiker binnenkrijgt. De smaak van groente in je smoothie/sapje is misschien in het begin minder lekker, maar went al snel. Groenten die zich hier goed voor lenen zijn o.a. spinazie, boerenkool, rode bieten en wortel. Bekijk hier meer lekkere slowjuicer recepten.

Airfryer voor gezond frituren

Een airfryer kan veel meer dan de meeste mensen denken. Het is namelijk niet alleen geschikt voor het klaarmaken van friet of snacks, maar ook voor vis en groenten. Je kunt er zelfs taarten mee bakken. En het kan je ook nog eens ondersteunen met gezonder eten. Een airfryer gebruikt tachtig procent minder vet dan een frituurpan. Je hebt helemaal geen of slechts een klein beetje olie nodig.

En zonder dat je veel vet gebruikt, wordt het eten krokant. Hoe gezond je maaltijd uit de airfryer is, hangt uiteindelijk wel af van wát je precies maakt. Het behoeft waarschijnlijk geen uitleg dat je beter groente dan friet in de airfryer kunt klaarmaken. Omdat friet uit de airfryer wel weer gezonder is dan als je de frituurpan gebruikt, kun je het wel vaker eten. Klinkt dit aanlokkelijk, maar houdt het prijskaartje je nog tegen? Ga dan op zoek naar een goede deal.

airfryer gezond

Digitale keukenweegschaal

Met een digitale keukenweegschaal weeg je de ingrediënten af, zodat je precies de juiste hoeveelheid in je gerecht stopt.  Dit is uiteraard ook handig als je niet specifiek bezig bent met gezond eten. Een gezonde leefstijl vergt over het algemeen echter dat je zelf wat vaker in de keuken staat, dus komt een digitale keukenweegschaal dan goed van pas. Je weet dan zeker dat je de gezonde recepten juist kan klaarmaken.

Slowcooker hoort ook bij gezonde keukenapparaten

Een slowcooker gaart je eten langere tijd op een lagere temperatuur: van 4 tot 10 uur. Je kunt onder andere vlees, vis en groenten in een slowcooker bereiden. Dit is niet alleen een eenvoudige manier van koken, maar ook een gezonde.  Door de lagere temperatuur blijven er namelijk meer voedingsstoffen behouden. Bovendien heb je minder last van smaakverlies.

Welke keukenapparaten gebruik jij om gezonder te koken? Laat het ons weten in een reactie!

Volg mij

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *